Biek Lalieu, ons gewaardeerd oud-raadslid en mede oprichter van onze partij.

Ik wil me even voorstellen. Biek Lalieu, nummer 4 van lijst 1, Voerendaal Actief. Misschien niet noodzakelijk, want ik ben al vanaf de jaren tachtig met politiek bezig. Ontevreden over de wijze waarop het in Voerendaal verliep bij de gemeente (dossiers bleven op de plank liggen), zijn Raimond Franssen en ik in 2009 gestart met het oprichten van Voerendaal Actief met een basisprogramma dat later, als verkiezingsprogramma gepresenteerd werd. 

Als lijst 8 gingen we in 2010 de verkiezingen in en werden we beloond met veel stemmen. Ons programma sprak toch een groot aantal personen aan en daardoor kon ik met Raimond plaats nemen in de raad.

Dat eerste jaar konden we bovendien meteen namens Voerendaal Actief Suzanne Lipsch als wethouder aanstellen, wat precies was wat de gemeente Voerendaal benodigde. De werkwijze van onze wethouder is alom bekend. Ik verwijs daarbij als voorbeeld naar de brand van oud gemeentehuis en de projecten die het college bestaande uit burgemeester Sprokkel, wethouders Suzanne Lipsch, Patrick Leunissen en secretaris Bert Timmermans samen hebben opgepakt.  

Bij de verkiezingen van 2014 kreeg Voerendaal Actief een erg goede uitslag. Wethouder Lipsch stak met 900 stemmen met kop en schouder ver boven alle lijsttrekkers van de andere partijen uit. Voerendaal Actief werd dan ook die tweede termijn de grootste partij.  

Allen in jubelstemming. Het beleid en de inzet van Voerendaal Actief, werd door de burgers gewaardeerd en kon worden voortgezet.  

 

Getekend met de meeste hoogachting, 

Voormalig mijnwerker,

Voormalig belastingdeurwaarder,

Voormalig raadslid en commissielid.

Actief lid van Voerendaal Actief

 

Biek Lalieu

Jeustraat 27

6367 ET Voerendaal

06-29585401