Voerendaal in top-2 toename bedrijven

Persbericht van wethouder Lipsch gemeente Voerendaal

21 februari 2013

 

Het aantal bedrijven in de gemeente Voerendaal steeg in 2012 tot een totaal van 921 en staat daarmee in de top-2 van Limburgse gemeenten. Voerendaal heeft 12.633 inwoners. De werkgelegenheid in Voerendaal nam in 2012 licht toe waarmee de totale werkgelegenheid uitkwam op 2.666 personen. Deze cijfers zijn afkomstig van het jaarlijkse monitoringsonderzoek dat het onderzoeksbureau E' til heeft uitgevoerd.

Ten opzichte van de andere Limburgse gemeenten scoort Voerendaal zeer goed. In de ranglijst van bedrijvenontwikkeling staat Voerendaal op de 2e plaats. In het overzicht van de werkgelegenheidsontwikkeling staat Voerendaal op de 4e plaats. In vrijwel alle Limburgse gemeenten was er in 2012 een afname van de werkgelegenheid. In 2012 zijn in totaal 94 nieuwe bedrijven in Voerendaal opgericht. De grootste uitbreiding vond plaats in de sector zakelijke dienstverlening, waar in totaal 16 bedrijven bij zijn gekomen. Door de nieuwe bedrijven is de werkgelegenheid in Voerendaal met 153 personen gestegen. De grootste stijging van de werkgelegenheid vond plaats in de sector detailhandel. Deze stijging is voor een belangrijk deel terug te voeren op de start van de supermarkt in Klimmen.

Uiteraard heeft de economische crisis ook gevolgen voor het bedrijfsleven in Voerendaal. In de sectoren landbouw, industrie en bouwnijverheid nam het aantal bedrijven en ook de werkgelegenheid af. In deze sectoren was er in 2012 een afname van 13 bedrijven en de werkgelegenheid daalde met 51 personen.

De gemeente Voerendaal zet in op het versterken van het lokale ondernemersklimaat. Wethouder Lipsch: “Zeker in een tijd van economische crisis is het belangrijk het lokale bedrijfsleven ruimte te bieden en te ondersteunen bij het starten, uitbreiden of verplaatsen van bedrijfsactiviteiten. Via het Aktieprogramma Werk en economie geeft de gemeente vorm aan het partnership met de lokale ondernemers, het faciliteren van lokale bedrijven en het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers.”

 

Posted by VABeheerder maandag 26 februari 2018 20:53:00

  • RSS